Θρίλερ με Συντάξεις: Ποιες μειώνονται σύμφωνα με νέα εγκύκλιο. Πόσα χρήματα

November 21, 2017Ποιες συντάξεις μειώνονται;Συντάξεις: Μειώσεις της τάξεως του 25% και άνω θα αντικρύσουν οι δικαιούχοι των επικουρικών συντάξεων που υπέβαλαν αίτηση από 1/1/15 και έπειτα σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο πο…Ποιες συντάξεις μειώνονται;

Συντάξεις: Μειώσεις της τάξεως του 25% και άνω θα αντικρύσουν οι δικαιούχοι των επικουρικών συντάξεων που υπέβαλαν αίτηση από 1/1/15 και έπειτα σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας με καθυστέρηση 18 μηνών.

Συγκεκριμένα στις επικουρικές με αίτηση απονομής σύνταξης από 1/1/2015, ο υπολογισμός για τα χρόνια ασφάλισης έως και 31/12/2014 γίνεται με συντελεστή αναπλήρωσης 0, 45%.

Αυτός ο συντελεστής καλύπτει όλα τα έτη ασφάλισης ως τις 31/12/2014 και το αντίστοιχο ποσό της επικουρικής υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές (μέσος όρος) που έχουν οι ασφαλισμένοι από το 2002 μέχρι το έτος συνταξιοδότησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Ακόμη μπαίνουν ρήτρες θανάτου στις συντάξεις γήρατος, αναπηρίας και χηρείας για το τμήμα σύνταξης που αναλογεί σε ασφάλιση από 1/1/2015 και μετά.

Διατηρείται επίσης η ρήτρα ελλείματος 5,2% που ισχύει από τον Ιούλιο του 2014 και επιβάλλεται σε κάθε νέα επικουρική σύνταξη που βγαίνει από το ΕΤΕΑ.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.